Top 500 HPSSC JOA IT Online Mock Test Series Quiz-4

Top 500 HPSSC JOA IT Online Mock Test Series Quiz-4

Facebook
WhatsApp
Telegram

Top 500 HPSSC JOA IT Online Mock Test Series Quiz-4

नमस्कार दोस्तों आज मैं आप सभी को Computer से संबंधित महत्वपूर्ण प्रश्नों का ऑनलाइन टेस्ट प्रोवाइड कर रहा हूं यह सभी प्रश्न आगामी HPSSC JOA IT परीक्षा के लिए बहुत ही ज्यादा महत्वपूर्ण है। Top 500 HPSSC JOA IT Online Mock Test Series Quiz-4 Computer से संबंधित प्रश्नों का एक बार ऑनलाइन टेस्ट जरूर देना जिससे यह सारे प्रश्न आसानी से आपको याद हो जाए।

Note :- Top 500 HPSSC JOA IT Online Mock Test Series Quiz-4 देने से पहले नीचे दिए गए प्रश्नों को एक बार अच्छे से पढ़ लें ताकि आप Top 500 HPSSC JOA IT Online Mock Test Series Quiz-4 में अच्छा score कर पाएं ।

आशा करता हूं की Top 500 HPSSC JOA IT Online Mock Test Series Quiz-4 आपकी आगामी परीक्षा के लिए महत्त्वपूर्ण साबित होगी।

Top 500 HPSSC JOA IT Online Mock Test Series Quiz-4

73

Top 500 HPSSC JOA IT Online Mock Test Series McQ Quiz-4

1 / 14

1. A neural network in which the signal passes in only one direction is called ___?

2 / 14

2. ___ is an artificial neural network with multiple hidden layers between the input and output layers?

3 / 14

3. Which of the following is/are application(s) of Neural Network?

4 / 14

4. Which algorithm is used in layered Feed forward Neural Network?

5 / 14

5. The chip used in computers, is made of __?

6 / 14

6. Fourth Generation computers were based on ___?

7 / 14

7. The first computer language developed was____?

8 / 14

8. The primary aim of computer process is to convert the data into __ ?

9 / 14

9. The main circuit-board of the system unit is ___?

10 / 14

10. ALU and Control Unit have special purpose locations called ___ ?

11 / 14

11. The communication line between CPU memory and Peripherals is called a ___ ?

12 / 14

13. A communication system that transfers data between the components inside a computer or between computers is called ___ ?

13 / 14

14. Which bus connects all the internal components of a computer such as CPU and memory to the main board (Motherboard)?

14 / 14

15. External Bus is also referred as ___?

Your score is

The average score is 38%

0%

HP GK MCQ Click Here
HP Gk McQ Quiz Click Here
HP District Wise Complete NotesClick Here
HP HistoryClick Here
HP GeographyClick Here

Top 500 HPSSC JOA IT Online Mock Test Series Quiz-4

1. A neural network in which the signal passes in only one direction is called ___?

  1. Feed forward Neural Network
  2. Recurrent Neural Network
  3. Both(A) & (B)
  4. None of the Above

Answer : Feed forward Neural Network

2. ___ is an artificial neural network with multiple hidden layers between the input and output layers?

  1. Deep neural network
  2. Shallow neural network
  3. Both(A) & (B)
  4. None of the Above

Answer : Deep neural network

3. Which of the following is/are application(s) of Neural Network?

  1. Pattern recognition
  2. Mobile Computing
  3. Speech reading(Lip-reading)
  4. All of the Above

Answer :  All of the Above

4. Which algorithm is used in layered Feed forward Neural Network?

  1. Back propagation algorithm
  2. Binary Search
  3. Both(A) & (B)
  4. None of the Above

Answer : Back propagation algorithm

5. The chip used in computers, is made of __?

  1. Silicon
  2. Iron Oxide
  3. Chromium
  4. None of the Above

Answer : Silicon

6. Fourth Generation computers were based on ___?

  1. IC
  2. Vacuum tube
  3. Transistor
  4. Microprocessors

Answer : Microprocessors

7. The first computer language developed was____?

  1. COBOL
  2. PASCAL
  3. BASIC
  4. FORTRAN

Answer : FORTRAN

8. The primary aim of computer process is to convert the data into __ ?

  1. Table
  2. Graph
  3. File
  4. Information

Answer : Information

9. The main circuit-board of the system unit is ___?

  1. RAM
  2. Mother Board
  3. Hard disk
  4. None of the Above

Answer : Mother Board

10. ALU and Control Unit have special purpose locations called ___ ?

  1. Registers
  2. Mother Board
  3. Sockets
  4. None of the Above

Answer : Registers

11. The communication line between CPU memory and Peripherals is called a ___ ?

  1. Registers
  2. Mother Board
  3. Bus
  4. None of the Above

Answer : Bus

12. Radial Basis Function (RBF) networks have ___ layers.

  1. One
  2. Four
  3. Two
  4. Three

Answer : Three

13. A communication system that transfers data between the components inside a computer or between computers is called ___ ?

  1. Port
  2. Bus
  3. Registers
  4. None of the Above

Answer : Bus

14. Which bus connects all the internal components of a computer such as CPU and memory to the main board (Motherboard)?

  1. Expansion Bus
  2.  External Bus
  3.  Internal Bus
  4.  None of the Above

Answer : Internal Bus

15. External Bus is also referred as ___?

  1. System Bus
  2.  Memory Bus
  3.  Front-Side Bus
  4.  Expansion Bus

Answer : Expansion Bus

Top 500 HPSSC JOA IT Online Mock Test Series Quiz-4 ( Download Pdf )

Top 500 HPSSC JOA IT Online Mock Test Series Quiz-4 >>> Click Here

Read More : Top 500 HPSSC JOA IT Online Mock Test Series Quiz-3

अगर आप Himachal Pradesh Govt. Exams 2022 ( HPSSC/HPPSC/Naib तहसीलदार/ HP पुलिस/ JOA IT / Clerk ) की तयारी कर रहे हो तो आप हमारे Telegram Channel और Whatsapp Group के साथ जुड़ जाइए क्योंकि हम आपके लिए वहां पर Daily आने वाली हिमाचल प्रदेश सरकारी नौकरी 2022 से सम्बंधित अपडेट्स और Govt. Exam से सम्बन्धित Study Material प्रोवाइड करवाते रहते हैं, वह भी बिल्कुल फ्री में । आप हमारे Telegram Channel और WhatsApp Group के साथ जुड़ने के लिए नीचे दिए गए लिंक पर क्लिक कर सकते हैं।

Join Us

Join Us On TelegramClick Here
Join Us On InstagramClick Here
Join Our Whatsapp GroupClick Here

Leave a Comment